Skip to content

Over mij

The Lau schreef: ‘Vergeet niet wie je bent is wie je altijd bent geweest.’ Als je terugblikt is het soms gemakkelijk om de rode draad te zien. Die van mij is altijd geweest: zorgen voor wie of wat kwetsbaar is, beter maken. Dieren, mensen, de wereld, mezelf. Beter maken, terwijl ik inmiddels weet dat het gaat om goed, in plaats van beter. Zullen we hier een boom over op zetten?

Ik heb een eindeloze interesse in mensen. Wat beweegt mensen? Hoe geven ze vorm aan hun bestaan? Dat helder krijgen en er woorden aan geven, dat is wat ik doe. Ik beschouw, ik luister, vat samen. En ik ben altijd op zoek naar de verbinding. Als ie d’r niet is, dan bouw ik ‘m wel. Ik ben een idealist, wil mensen graag begrijpen en in hun kracht zetten. De schoonheid van natuur en kunst is voor mij een belangrijke inspiratiebron. Dat zet ik in bij mijn werk als coach. Luisteren is essentieel voor mij, al zal ik dat vaak ook koppelen aan actie.

Erna Oosterveen_online-2230-1

Ik heb een eindeloze interesse in mensen. Wat beweegt mensen?

Ik ben afgestudeerd in de sociaaleconomische geschiedenis, op een stedenbouwkundig onderwerp. Dat klinkt wat abstract, maar het gaat ook hier over hoe mensen vorm geven aan hun leven. Door bouwen en werken. Dat is idealen in de praktijk brengen en dat boeit mij. Nog steeds. Hoe leef je goed?  Wat wil je in de wereld zetten? Wat maakt het leven zinvol? Welke rol speelt werk? Wat is werkgeluk? Die zoektocht die lang geleden begon, zet zich tot op de dag van vandaag voort. Stapels boeken over zingeving, kunst, mensenlevens: ik ploeg ze door, neem met me mee wat bruikbaar is en deel allerlei inzichten graag met anderen.

Sinds 2003 ben ik zelfstandig ondernemer, na als communicatieadviseur en woordvoerder gewerkt te hebben bij o.a. NS/ProRail. In mijn eigen bedrijf kon ik verder gaan met mijn drijfveer om de communicatie op het werk te verbeteren en daarmee iedereen in zijn of haar kracht te zetten.  Bewustwording, ontwikkeling, verhelderen en verwoorden. Dat is wat ik breng, alweer bijna twee decennia! Ik heb als coach, trainer en tekstschrijver voor tal van organisaties gewerkt, met teams of met individuen. 

Ik geloof in een leven lang leren. Meest recent gevolgde cursussen/opleidingen/workshops:

  • Wandelcoaching
  • Coaching rondom Kanker
  • Mindfulness basistraining
  • Filosofie als levenskunst en troost